Pedro Arrojo Agudo

PONENTS

PONENTS

◄ ►

Relator Especial sobre els drets humans a l’aigua potable i al sanejament de les Nacions Unides des de l’any 2020.

És llicenciat en Ciències Físiques i doctor en Enginyeria de Fluids per la Universidad de Zaragoza. Universitat on va ser professor de l’àrea de Fonaments d’Anàlisi Econòmica i de la qual és professor emèrit. La seva activitat investigadora s’ha centrat en l’economia i la gestió de l’aigua, temàtica sobre la qual ha publicat nombrosos articles i monogràfics.

Com a expert i precursor de la nova cultura de l’aigua, en 2002 va impulsar la Fundación Nueva Cultura del Agua, de la qual va ser president. L’organització, formada per més de 200 membres del món acadèmic, l’administració pública i interessats en els recursos hídrics, té per objectiu promoure un canvi cap a una nova cultura de l’aigua, com a dret humà i la seva gestió pública i transparent.

Així mateix, és cofundador de la Red Agua Pública, que forma part de Aqua Publica Europea (l’associació europea dels operadors d’aigües públics) que promou el dret humà a l’aigua i al sanejament a la Unió Europea amb iniciatives com Right2Water.

De 1997 a 2010 va ser membre del Comité Científico Español del Programa sobre el Hombre y la Biosfera de la UNESCO.

En 2003, va rebre el Premi Mediambiental Goldman per les seves contribucions a la conservació dels ecosistemes hídrics i la seva participació en conflictes relacionats amb l’aigua que afecten els drets humans de les comunitats en situacions vulnerables.

Scroll up Drag View