Tarcila Rivera Zea

PONENTS

PONENTS

◄ ►

Activista indígena de la Nació Quechua–Chanka del Perú i defensora dels drets de les nenes, dones, joves i pobles indígenes. Amb una trajectòria de més de 40 anys, des de la seva associació CHIRAPAQ i altres espais internacionals, contribueix a la reivindicació de les cultures ancestrals, la formació de lideratges indígenes i la lluita contra totes les violències. Impulsa l’articulació de processos organitzatius i la construcció del moviment de dones indígenes des de l’àmbit local al global.

Des de 2022, forma part del Grup Assessor de la societat civil d’Estocolm+50 (Stockholm+50). És fundadora de l’Enlace Continental de Mujeres Indígenas de las Américas (ECMIA), del Fórum Internacional de Mujeres Indígenas (FIMI-IIWF) i del Fórum Indígena del Abya Yala (FIAY). Ha estat també membre del Fòrum Permanent de les Nacions Unides per a les Qüestions Indígenes de l’ONU, del Grup Assessor Internacional de la Societat Civil d’ONU Dones, de la Comissió Internacional sobre els Futurs de l’Educació de la UNESCO, i del Tribunal d’Honor del Jurat Nacional d’Eleccions del Perú.

Ha rebut múltiples reconeixements internacionals (UNICEF, la Fundació Ford i la Fundació Sacred Fire) i al Perú per part del Ministeri de Cultura i del Ministeri de la Dona i Poblacions Vulnerables.

Scroll up Drag View