Info

+ INFO

+ INFO

Crèdits universitaris

El curs està reconegut amb crèdits universitaris. Per obtenir el reconeixement de crèdits s’ha de fer el curs complet i presentar un treball posterior.

Universitat de Lleida — 3 crèdits ECTS.

Universitat de Girona — 1 crèdit ECTS.

Universitat Oberta de Catalunya — Grau de Dret / Grau de Relacions Internacionals: 1.5 crèdits ECTS.

Pràctiques al Síndic de Greuges

L’alumnat del curs pot optar a unes pràctiques de sis mesos en el Síndic de Greuges de Catalunya. Per a això, ha de realitzar-se el seguiment complet del curs i presentar un treball, relacionat amb alguns dels temes abordats en la formació en relació amb les competències i el treball del Síndic de Greuges.

Els treballs són valorats per una comissió d’adjudicació, formada per representants de l’IDHC i el Síndic, que selecciona a la persona beneficiària.

La pràctica té una durada màxima de sis mesos i està remunerada amb 1.000€. El període de realització s’acorda entre la persona beneficiària i el Síndic de Greuges.

Beques per a defensores d’Amèrica Llatina

En el marc del curs, es concedeixen tres borses de viatge i estada de formació per a persones defensores dels drets humans i del dret al medi ambient, d’Amèrica Llatina i El Carib.

La borsa té una dotació econòmica 1.500 euros, i inclou el viatge des del lloc de procedència fins a Barcelona i retorn, dietes, desplaçaments i allotjament a Barcelona, i matrícula del curs.

Les persones beneficiàries enguany, que participaran al curs, aportant les seves experiències i coneixements, són:

Nuria Patrizia Yamada de la Cruz, mexicana del municipi de Michoacán i estudiant de geografia és coordinadora estratègica del Movimiento por la Defensa del Bosque y Cuencas de Agua de Tancitaro, organització de base popular que treballa per a la protecció dels drets humans i ambientals de les comunitats afectades per l’agroindústria aguacatera.

 

Merlin Olimpia Luna González, salvadorenca i enginyera agrònoma, forma part de la Cooperativa de Dones de la seva regió i és facilitadora de processos de l’Asociación Popol-Na, que té entre els seus objectius contribuir al desenvolupament comunitari protegint el medi ambient, entre altres aspectes. És també formadora comunitària.

 

Ámbar García Gac, ha co-gestionat la primera Trobada de Joves Ecofeministes a Xile i és formadora de l’Academia Climáticas. Forma part de la Red internacional de jóvenes por la justicia climática interseccional en América Latina y El Caribe, Latinas por Climate.

Sessions d’extensió

Coordinadora d’ONG Solidàries, Resilience Earth, Associació de Naturalistes de Girona,  Fundació UdG

Jornada
La justícia climàtica, un instrument per a la transició ecosocial en la lluita contra el canvi climàtic

20 d’abril del 2024

Unitat de Desenvolupament i Cooperació — Universitat de Lleida, Lleida.

Jornada
La justícia climàtica, un instrument per a la transició ecosocial en la lluita contra el canvi climàtic

8 de maig del 2024

Scroll up Drag View